Digitális nyomtatás jelentése

A minőségi digitális nyomtatásnak az egyik fő ága a tekercses nyomtatás, a másik az íves nyomtatás. Ezeket az eljárási módokat a kis példányszámos, valamint az egyedi nyomtatások költséghatékonnyá tételére hozták létre.


Az óriásnyomtatás, a poszter- vagy plakátnyomtatás a tekercses digitális nyomtatás fő tevékenységi körébe tartozik. Az úgynevezett nyomathordozók többféle anyagból készülhetnek, lehetnek például papírból, zászlóselyemből, öntapadó fóliából, PVC hálóból, PVC ponyvából, vagy akár textilből is.

Dekortát digitális nyomtatásról

A méret tetszőleges lehet, a megrendelő kívánságaihoz igazodva. A Dekortár digitális nyomtatás minősége és tartóssága is a gyári festékek használatának köszönhetően nagyon magas szintű, esetleges pótlásoknál is ugyanazt a minőséget tudják garantálni. A tekercses digitális nyomtatással gyártott termékek méretei a z A/3-tól egészen házfal nagyságukig terjedhetnek.
A nyomatok felhasználási területe alapvetően fontos szempont a gyártástechnológia oldaláról, mivel az igényeknek megfelelően a tekercses digitális nyomtatók kültéri és beltéri festékekkel egyaránt nagyon szép nyomatokat készíthetnek. A kültérre kerülő nyomatoknak természetesen mind a rendkívül erős UV sugárzásnak, mind pedig az időjárás változásainak ellen kell tudni állniuk, ennek a célnak az eléréséhez a gyártónak pontosan ismernie kell azt, hogy milyen festékek és alapanyagok tudják ezt a követelményt maradéktalanul biztosítani.

Hozzászólások lezárva.