Wc lefolyó dugulás elhárítása

A wc duguláselhárítása során elsőként soha ne próbálkozzunk drága kereskedelemben kapható vegyszerekkel, ugyanis itt a leghatékonyabb és legjobban bevált eszköz mindig is a wc pumpa marad. A Wc dugulásának elhárításakor kezdjük tele engedni a wc csészét vízzel, kezdésként engedjük tele a wc csészét vízzel, és próbáljunk elegendő mértékű vákuumot kelteni a pumpa fel illetve lehúzásával-nyomásával. Tehát ne csak tuszkolni próbáljuk lefelé a dugulást.

Okok és okzói a dugulásnak

A wc dugulások fő felelőse a wc lefolyó csövének belső felületének túlzott elvízkövesedése, ezen az érdes felületen sajnos könnyen meg tud tapadni a wc papír és más beleöntött akár konyhai és fürdőszobai szennyeződés, és máris kialakul a dugulás. Tehát a rendszeres vízkőmentesítés a wc-ben nagyban elősegíti a dugulások megelőzését.

Ha a dugulás igencsak makacsnak bizonyul, akkor a wc pumpa módszert tisztítószer hozzáadásával bővíthetjük, amit jó esetben egész éjszakára hagyjunk hatni, majd másnap reggel bő forró vízzel öntsük le.

Ezután ismételjük meg határozott mozdulatokkal a wc pumpával a vákuumos mozgatást. Ha duguláselhárításunk nem válna be, bízzuk a továbbiakat szakemberre.

Hozzászólások lezárva.