Kamattámogatott lakáshitel amit érdemes róla tudni

Lakáshitel felvétel kapcsán gyakran felmerülő kérdés a kamattámogatás, és annak feltételrendszere. Hasonlóképp nem elhanyagolható tényező a futamidő sem, hiszen nem mindegy, mekkora havi törlesztő részlettel kell majd számolni. Az életkor alakulását figyelembe véve fontos tudni, hogy ha a hitelkérelmező a szerződés megkötésekor betöltötte az 56. életévét, akkor 13 évben áll meg a futamidő hossza. A fiatalabb szerződéskötők esetében ez maximálisan 14 év lehet. Mindezt az indokolja, hogy a hitel mindenképpen járjon le az igénylő 70 éves életkora előtt – nyilvánvaló okokból.

Visszatérve a kamattámogatásra, ezt az állam az előzőekkel ellentétben korosztálytól függetlenül nyújtja, egészen pontosan öt éven át. Az állampapírhozam 50 %-ának megfelelő fix mérték független attól, hogy a hitelfelvevő gyermekes-e, vagy sem, éppen úgy, mint attól is, hogy rendelkezik-e már saját tulajdonú ingatlannal.
Természetesen, ha lakáshitelről van szó, nem mehetünk el az ingatlanfedezet mellett sem. Mekkora értékű ingatlan fogadható el? – hangzik el gyakran a kérdés, és a válasz nyilvánvaló, hogy a felvenni kívánt hitelösszeg nagyságától is függ.

Folytatás

Milyen a Cofidis Hitel?

Ez a fajta hitel azoknak szól, akik értékelik a kényelmes, ügyfélközpontú ügyintézést, és ennek meg is tudják fizetni az árát. A Cofidis Hitel előnye az otthonról indítható, telefonos, vagy interneten történő ügyintézés, az interneten letölthető szerződés, a lakásunkra a megbeszélt időpontban megérkező szakember, akinek jelenlétében aláírjuk, és aki el viszi szerződésünket. A Cofidis Hitelnek nincsenek olyan összetevői, mint hitelbírálati díj, kezelési költség, folyósítási díj, hanem a törlesztő részletbe van beépítve minden felmerülő költség, ezáltal jóval átláthatóbb, mit vállalunk, amikor emellett döntünk.

Folytatás